Zo beweeg je dagelijks voldoende

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat we de laatste jaren steeds minder zijn gaan bewegen.

Minder dan de helft van alle volwassenen, heeft dagelijks voldoende beweging. Volgens de beweegrichtlijnen beweeg je voldoende als je wekelijks minimaal 150 minuten activiteiten doet die een matige tot intensieve inspanning van je vragen.
Als je genoeg beweegt heeft dat vele voordelen. Je blijft beter op gewicht, je hebt minder snel last van botontkalking, je vermindert stressklachten en je slaapt beter.
Meer dan genoeg redenen dus om van de bank af te komen en lekker te gaan wandelen, fietsen of sporten!

Om iedere dag weer voldoende te bewegen, kun je hiervan het beste een routine maken. Als bewegen een dagelijkse routine wordt, hou je het langer vol en wordt het een automatisme.
Wij hebben een aantal handige tips voor je waarmee je met gemak iedere dag weer met plezier in beweging komt!

Wandelen

Wandelen is een ideale bezigheid voor jong en oud. Start iedere avond na het diner met een korte wandeling en maak je wandelingetje iedere week weer een beetje langer. Het motiveert om een wandelmaatje te zoeken. Samen wandelen is veel gezelliger en je hebt ook als het minder goed weer is, een stok achter de deur om toch lekker naar buiten te gaan. Als je gek op dieren bent en voldoende tijd en ruimte hebt voor een hond, dan kan een hond ook jouw ideale wandelmaatje worden.

Pak de fiets

Als je een afspraak in je eigen stad of dorp hebt, wen jezelf dan aan om daar met de fiets naar toe te gaan. Je kunt ook prima met de fiets naar de supermarkt gaan. Koop een hippe fietstas en ga lekker met de fiets je boodschappen doen. Je bent dan een aantal keren per week lekker in beweging, je hoeft niet op zoek naar een parkeerplek voor je auto en met de huidige brandstofprijzen is het ook nog een stuk voordeliger om in plaats van de auto voor de fiets te kiezen.

Parkeer je auto verder weg

Als je toch een afspraak hebt, waar je niet met de fiets naar toe kunt, parkeer dan je auto een stukje verder van je eindbestemming af. Je kunt dan het laatste stukje wandelen, zodat je toch in beweging bent. Een ander voordeel is dat je dan ook vooraf kunt kijken waar je op loopafstand van je bestemming gratis kunt parkeren.

Neem de trap

Wen jezelf aan om de trap te nemen, ook als je de mogelijkheid hebt om voor de roltrap of lift te kiezen. Traplopen is gezond en ook nog eens goed voor je figuur.

© Pexels.com

Tuinieren

Als je een tuin hebt, dan is tuinieren een hele leuke manier om lekker te bewegen. Je tuin knapt ervan op, je bent lekker buiten bezig en zonder dat je het echt doorhebt, ben je ook nog eens actief bezig. Ook andere klusjes in huis zoals stofzuigen, de vloer dweilen en de ramen lappen zorgen voor extra beweegmomenten!