Zo laat je je lange, krullende haar stralen

Heel veel vrouwen dromen van lang en krullend haar. Je mag dan ook van geluk spreken als je in het bezit bent van een weelderige bos krullen. Het is echter wel belangrijk om krullend haar goed te verzorgen. Want eerlijk is eerlijk, lang haar dat krult, heeft toch echt wat extra aandacht nodig. Dat komt omdat krullend haar droger is dan steil haar. Bij steil haar sluit een beschermlaagje de haren af voor invloeden van buitenaf. Ook zorgt dit laagje ervoor dat er vocht in je haar blijft. Haren die krullen hebben een beschermlaagje dat helemaal open staat. Hierdoor verdwijnt het vocht vrij snel uit je haar, waardoor je haar dus vochtiger wordt. Ook is het door de vorm van het haar voor verzorgingsproducten lastiger om tot helemaal in de haarpunten door te dringen.

Tips voor de verzorging van krullend haar

Met onze tips zorg je ervoor dat jouw haar straalt en glanst als nooit tevoren! Zo ga je met een stralende haardos de lente in.

Kies een goede shampoo

Kies een shampoo die geschikt is voor jouw haartype. Deze shampoo reinigt je haar mild, zonder het haar uit te drogen. Maak na het wassen van je haar ook gebruik van een conditioner. Het is al voldoende om deze conditioner alleen in de haarpunten aan te brengen. Als je dit product op je hele haar aanbrengt, heb je namelijk de kans dat de conditioner je haar verzwaart. En dat is nu net niet de bedoeling.

Omdat haar dat krult, snel droog wordt, is het verstandig om je haar zo min mogelijk te wassen. Een of maximaal twee keer per week is voldoende. Mocht je tussendoor toch het gevoel hebben dat je een vette hoofdhuid hebt, dan kun je gebruik maken van een droogshampoo. Deze droogshampoo geeft je binnen een paar minuten weer een fris gevoel zonder dat je je hele haar hoeft te wassen.

Droog je haar zorgvuldig

Na het wassen van je haar, maak je je haar droog met een katoenen doek. Je kunt je haar het beste een hele tijd aan de lucht laten drogen. Als je toch gebruik wil maken van de föhn, dan doe je dit als je haar al bijna droog is. Zet de föhn niet op de heetste stand, hitte zorgt er namelijk ook voor dat je haar sneller droog wordt.

De krullenkam

Gewone kammen maken je krullen pluizig. Daarom is een kam die speciaal geschikt is voor krullend haar, ideaal om te gebruiken. Deze kam heeft brede tanden die vrij ver uit elkaar zitten. Hierdoor beschadig je je krullen niet en voorkom je dat ze pluizig worden. Je kunt voordat je je haar gaat kammen, een paar druppeltjes haarolie in je haar smeren. Dit verzorgt het haar en geeft ook nog extra glans.

© Pexels.com

Kijk eens in de spiegel van de kapper

Laat je haar regelmatig knippen door een goede kapper. Er zijn kapsalons die gespecialiseerd zijn in het knippen en behandelen van krullend haar.

1 reactie op “Zo laat je je lange, krullende haar stralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *