Hoe vermijd je om zichtbaar ouder te worden?

We worden allemaal met de dag een beetje ouder en bij de meeste mensen ga je dit ook zien. Haren worden grijs of vallen uit, in het gezicht ontstaan rimpels en ouderdomsvlekken. Deze veranderingen in de huid ontstaan doordat het eiwit collageen en elastine afneemt, wat ervoor zorgt dat de huid dunner en minder elastisch wordt. Ook kunnen rimpels ontstaan door de afname van deze eiwitten. Veel mensen vinden het vervelend om er oud uit te zien en doen er dan ook alles aan om er jonger uit te zien. Met de volgende tips vermijd je dat je zichtbaar ouder wordt!

Wanneer je grijze haren begint te krijgen, kan het zijn dat je hierdoor het gevoel krijgt dat je heel oud bent.

Door jouw haren te verven kan je deze grijze kleur verbergen, al is het wel belangrijk om de juiste nieuwe haarkleur uit te kiezen. Kies je verkeerd, dan zie je er alsnog oud uit. Het is belangrijk om een haartint te kiezen die lijkt op jouw natuurlijke tint. Kies daarnaast niet voor een harde, opvallende kleur en creëer diepte door het gebruik van een hippe haarstijl zoals balayage.

Voor de huid is het belangrijk om deze regelmatig goed te reinigen en ook het gebruik van dag- en nachtcrème wordt aangeraden.

Om jouw huid een boost te geven kan je een keer in de zoveel tijd een peeling laten doen bij een specialist. Hiermee wordt de bovenste huidlaag verwijderd, waardoor er een stralende en gladde huid tevoorschijn komt. Er zijn verschillende soorten peelings, bijvoorbeeld een lichte of een diepe peeling. De lichte variant reikt tot de opperhuid, terwijl de diepe peeling lagere huidlagen bereikt. Om erachter te komen welke soort peeling voor jouw huid het meest geschikt is, kan je het beste advies vragen aan een specialist.

Door middel van het make-up product foundation kan je vlekjes op de huid verhullen.

Denk hierbij aan ouderdomsvlekken, maar ook bijvoorbeeld pigmentvlekken die door de jaren heen zijn ontstaan. Er zijn naast foundation nog andere producten die je kan gebruiken voor een egale look. Heb je donkere kringen onder je ogen of andere donkere vlekken, gebruik dan een concealer. Samen met foundation kan een concealer ervoor zorgen dat je een mooie egale huid krijgt. Vervolgens kan je een gezichtspoeder gebruiken, die ervoor zorgt dat de make-up goed blijft zitten en de huid niet gaat glimmen.

© Pexels.com

Er zijn dus verschillende dingen die je kan doen om minder zichtbaar ouder te worden. Zo kan je jouw haren verven, op het moment dat je grijs wordt. Kies voor een natuurlijke kleurtint en vermijd harde kleuren. Verzorg jouw huid goed met verschillende producten en laat regelmatig een peeling doen. Om de ouderdomsvlekken te verhullen kan je foundation en een concealer gebruiken.