Wat vinden mannen nou écht aantrekkelijk bij vrouwen?

Wat vinden mannen nou écht aantrekkelijk bij vrouwen?

Er wordt vaak over gesproken, maar de meningen zijn nogal verdeeld: wat vinden mannen belangrijk bij vrouwen, en wat vinden ze heel aantrekkelijk? We gingen op onderzoek uit.

Gevoeligheid

Het klinkt misschien niet logisch, maar mannen vinden het aantrekkelijk als een vrouw gevoelig is. Daarmee toont ze immers ook haar vrouwelijke kant. Uiteraard moet die vrouw niet om elke kleinigheid huilen, maar gevoeligheid tonen vinden mannen absoluut een mooie eigenschap.

Humor

Ook al denken veel mannen dat zij de lolligste thuis zijn: ze vinden het maar wat leuk als hun partner ook humor heeft. Want hoe gaaf is het als je kunt lachen om elkaars grappen? Dus ja: een vrouw met humor is een absolute plus bij een man.

Een goed gesprek

Maar behalve veel lachen moet er ook gepraat kunnen worden. En een gesprek moet toch ook over meer kunnen gaan dan alleen over het weer. Als een vrouw dus brede interesse heeft en liefst deels dezelfde als de man, dan hebben ze vast altijd onderwerpen voor een goed gesprek.

Een drankje doen

De meeste mannen vinden het leuk om regelmatig op stap te gaan. Dat kan betekenen naar de kroeg gaan, maar ook naar de bios of het theater of gewoon een gezellige avond met vrienden. En hoe leuk is het om samen met je partner op stap te gaan en samen iets te drinken? Als een vrouw het bij een frisje wil houden moet ze dat vooral zelf weten. Maar een man kan het erg waarderen als ook zijn vrouw of vriendin een glas alcohol neemt.

Ambitie hebben

Vrouwen willen graag een man die weet wat hij wil. Dat hoeft niet altijd te betekenen carrière maken, maar wel bijvoorbeeld toekomstplannen hebben, richting bepalen en niet zomaar wat aanmodderen. Dat geldt echter ook andersom: ook een vrouw mag absoluut in haar hoofd hebben (en ook uitspreken) hoe ze haar toekomst voor zich ziet en daar ook naar handelen. Dat kan gaan over werk of studie, maar ook over een gewenste woonplek of bijvoorbeeld sportdoelen. En daar past dus ook zelfverzekerdheid bij: ik kan dit.

Zichzelf zijn

Mannen raken ervan overtuigd dat ze contact hebben met een vrouw die bij hen past als ze al haar mooie eigenschappen laat zien. Logisch. Maar dan moeten die eigenschappen wel echt zijn en niet gespeeld. Stel bijvoorbeeld dat een vrouw vertelt dat ze sportief is en voorbeelden geeft van de afgelopen weken. Kort daarna blijkt dat maar de helft waar is of ze zelfs alles heeft gelogen. Daarna blijken er ook andere dingen niet te kloppen. De man voelt zich dan voor de gek gehouden. Hij heeft een verkeerd beeld van de vrouw gekregen: op basis van de werkelijkheid was hij waarschijnlijk veel minder enthousiast over haar geweest. Kortom: een man wil een vrouw die echt is, geen rol speelt, maar volledig zichzelf is.

© Pexels.com

Zoveel mannen, zoveel wensen

Bovenstaand is dus een schets van wat mannen belangrijk vinden bij een vrouw, hun mogelijk toekomstige vrouw. Het is geen volledige opsomming: er zijn meer belangrijke kenmerken. Maar bovenstaande eigenschappen staan op het wensenlijstje van bijna elke man.