Tips om je benen mooi glad te maken!

De zomer komt er weer aan en dat betekend dat we allemaal weer heerlijk naar het strand gaan, op het terras van de zon gaan genieten en rokjes gaan dragen. De benen mogen weer gezien worden en daarom moeten we ze weer mooi glad en stralend maken. Al is dit vaak makkelijker gezegd van gedaan. Je kunt je benen op veel verschillende manieren glad maken, dus het is goed om te kijken welke manier het beste bij jouw huid past. In dit artikel geef ik je wat goede en praktische tips om je benen glad te maken en klaar te maken voor de zomer.

Scheren

Om te beginnen is het goed om je benen te scheren. Doe dit bij voorkeur in een warm bad met flink wat scheerschuim. Zit is prettig voor je huid en hierdoor krijg je minder snel irritaties of bultjes van het scheren. Zorg ervoor dat je een nieuw, scherp scheermesje gebruikt om je benen extra glad te krijgen. Met een wat botter mesje krijg je sneller stoppeltjes en bultjes, wat niet prettig is. Na het scheren is het goed om je benen met koud water af te spoelen en je benen in te smeren met een vocht inbrengende crème. Als je je benen niet graag scheert zou je ook een ontharingscrème kunnen proberen of je benen laten waxen. Op deze manieren worden je benen ook haarvrij.

Scrubben

Een belangrijke stap die vaak wordt vergeten is het scrubben van je benen met lichaamsscrub. Doe dit ongeveer 1 tot 2 keer per week om zachte benen te krijgen. Je kunt het beste je benen scrubben wanneer je in de douche staat. Met scrubben verwijder je de dode huidcellen, dus je huid wordt weer stralend schoon en zacht na het scrubben. Ik vind het persoonlijk altijd prettig om na het scrubben een crème op mijn benen te smeren, omdat je huid dan niet zo droog meer is en je benen zachter aanvoelen.

Zelfbruiner

© Pexels.com

Wanneer de zomer net begint en je een leuk rokje of jurkje aan wilt is het vaak wel mooi als je benen al een klein beetje bruin zijn. Met een zelfbruiner is dit snel gebeurt. Het is goed om de zelfbruiner na het scrubben aan te brengen, omdat je met het scrubben de bovenste laag van je huid eraf haalt. Wanneer je dit dus voor het scrubben aanbrengt haal je een gedeelte van het bruin van de huid af. Het is goed om je enkels en je knieën extra goed te scrubben om te voorkomen dat deze plekken bruiner worden dan de rest van je benen. Deze plekken van je benen zijn wat ruwer dan de rest en worden snel bruiner wanneer je zelfbruiner aanbrengt. Let hier dus goed op. Ook is het belangrijk om meteen je handen te wassen na het aanbrengen, omdat je anders resten van de zelfbruiner blijft zien op je handen.

Je kunt alle tips tegelijk gebruiken om gladde benen te creëren. Wanneer je ze allemaal toepast krijg je het beste resultaat. Ik hoop dat je met deze tips vooruit kan en dat je kan gaan stralen met gladde benen deze zomer.