Waar zet je je eerste tattoo?

Wil je graag je eerste tattoo laten zetten, maar weet je niet goed op welke plek van je lichaam je dit wilt? In dit artikel ga ik je wat tips geven die je wellicht helpen met het kiezen van een plek. Bij het laten zetten van je eerste tattoo ben je waarschijnlijk wel wat nerveus. Je weet niet wat je kunt verwachten en hoeveel pijn het gaat doen. De pijn is natuurlijk voor iedereen verschillend, omdat we allemaal een andere pijngrens hebben. Daarnaast kan het per plek op je lichaam ook veel verschil maken. Plekken zoals je rug, voet en heup zijn erg pijnlijke plekken, omdat hier veel bot zit en minder vet. Deze plekken zijn dus niet aan te raden voor je eerste tattoo. De volgende plekken op je lichaam zijn het minst pijnlijk en dus geschikt voor je eerste tattoo.

Dijen

Omdat er op je dijen relatief veel vet zit is deze plek over het algemeen minder pijnlijk. Let wel op dat de pijn aan de binnenkant van je dijen juist wel weer erg heftig kan zijn.

Onderkant benen

De onderkant van je benen zijn niet allen minder pijnlijk, het is bovendien ook een vrij originele plek om een tattoo te zetten. Je kunt het beste kiezen voor de kuiten, omdat je hier niet snel tegen het bot aanzit. Bij het scheenbeen is dit bijvoorbeeld wel, waardoor het ook een stuk meer pijn zal dan doen de kuiten.

Schouder

Je schouders en bovenkant van de armen staan hoog in de lijst van minst pijnlijke plekken. Je ziet ook vaak dat mensen op deze plek een tattoo hebben en dat is natuurlijk niet zonder reden. Daarnaast ziet het er ook stoer uit om een tattoo op deze plek te hebben. Je kunt het gemakkelijk verbergen als je dit wilt en in de zomer op het stand kun je je tattoo showen aan iedereen.

Onderarm

Je onderarm is niet zo pijnlijk als andere lichaamsdelen. Je kunt op deze plek goed een subtiele kleine tattoo zetten om te beginnen. Veel dames hebben een kleine tattoo op de onderarm. Je kunt in tegenstelling tot een kleine tattoo ook goed kiezen voor een grote tattoo die een flink deel van je onderarm bedekt. Op deze plek van je lichaam is dus veel mogelijk wat tattoos betreft.

Bovenkant rug

Hoewel de rug eerder in dit artikel al meest pijnlijke plek benoemd werd, kan het ook een deel zijn waar het niet veel pijn doet. Je rug is een groot deel van je lichaam dus er is veel verschil in plekken op je rug. Op en vlakbij je ruggengraat zal het pijnlijk zijn, maar net een stukje daarboven zal het meevallen met de pijn. Let wel op dat je niet teveel naar boven gaat (richting je nek), want je nek is een erg pijnlijke plek voor een eerste tattoo.

© Pexels.com

Kortom, alle hierboven genoemde plekken op je lichaam zijn goed te doen voor een eerste tattoo. Kies dus een plek uit die jij het mooiste vindt voor een tattoo.