3 kruiden die genezend werken

De gezondheid van de mens hangt af van verschillende factoren. Zo is gezonde voeding van belang, maar ook een minimum aantal lichaamsbeweging per dag. Daarnaast hangt het af van de blootstelling aan verschillende giftige stoffen en de hoeveelheid stress die je ervaart speelt ook een belangrijke rol. Al met al moet je meerdere dingen aanpakken om een gezondere levensstijl te creëren. Maar wist jij dat er ook kruiden zijn die een geneeskrachtige werking hebben?

Er is meerdere keren wetenschappelijk bewezen dat er kruiden zijn die een geneeskrachtige werken kunnen hebben op ons lichaam. Deze kruiden hebben een holistische werking, in tegenstelling tot de werking van farmaceutische middelen. Op het moment dat iets een holistische werking heeft, zal het bepaalde gebieden in het lichaam positief beïnvloeden. Bij farmaceutische middelen zie je vaak dat ze maar een enkel symptoom behandelen. Verschillende systemen in het menselijk lichaam, maar ook organen kunnen worden hersteld door het gebruik van kruiden. Maar welke kruiden kan je nu het beste gebruiken?

  • Het kruid oregano zit vol met antioxidanten, die agressieve stoffen opruimt welke schade kunnen aanbrengen aan weefsels en cellen. Daarnaast is het een goede bescherming tegen verschillende ziektes. Op lange termijn kunnen deze antioxidanten hart- en vaatziekten voorkomen. Het is dus heel belangrijk om oregano aan jouw voeding toe te voegen, om zo genoeg antioxidanten binnen te krijgen. Sommige mensen noemen oregano ook wel een natuurlijk antibiotica, aangezien virussen, schimmels en bacteriën niet lang zullen leven. Naast de antioxidanten bevat de kruid ook mineralen, vitamine E en K, vezels, calcium en ijzer. Oregano is ook goed tegen lage bloeddruk, maagkrampen, astma en ontstekingen.
  • In veel Italiaanse gerechten kom je het kruid basilicum tegen. Basilicum heeft een positieve invloed op jouw spijsvertering, daarnaast kan het helpen om je zenuwstelsel te ontspannen en word je er blij van. Je kan het kruid dus verwerken in verschillende gerechten, maar je kan het ook in een kopje thee doen, waarna je snel de werking ervan merkt. Net als oregano bevat basilicum ook veel mineralen, vezels en vitamines. Vitamine B2 draagt bij aan een gezondere huid.
  • Tot slot heeft het kruid peterselie een genezende werking. Peterselie heeft vooral een positieve invloed op jouw nieren. Er zijn veel mineralen te vinden in deze kruid, wat ervoor zorgt dat giftige stoffen worden verwijderd uit de nieren. Door het gebruik van peterselie blijft jouw bloeddruk in balans en dankzij de vitamine C die het bevat, worden virussen die jouw lichaam binnendringen kapot gemaakt. Tevens bevat het bètacaroteen, wat een bijdrage levert aan sterke botten en een sterk immuunsysteem.
© Pexels.com

Kortom, het dagelijks gebruik van verschillende kruiden kan een toevoeging zijn aan jouw gezonde voedingspatroon. Bepaalde gebieden in het lichaam worden hierdoor positief beïnvloedt, de kruiden hebben namelijk een herstellend vermogen. Als jij oregano, basilicum en peterselie toevoegt aan jouw eten, zal je vele positieve gezondheidseffecten merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *