Hoe kan je je huid laten glanzen

Krijg een stralende huid dankzij deze tips!


Veel vrouwen vinden het een van de belangrijkste dingen op aarde: een effen huid zonder roodheden en pukkeltjes, inclusief kleine poriën. De meeste vrouwen voelen zich pas echt op hun gemak met een huid die nooit rood wordt, alles aan kan en de hele dag straalt. Dat is echter nog niet zo eenvoudig om voor elkaar te krijgen, aangezien er veel externe factoren zijn die van invloed kunnen zijn op je huid (denk aan hormonen, bepaald voedsel of het weer). Gelukkig zijn er wel een aantal tips om ervoor te zorgen dat je voortaan met een schitterende huid door het leven gaat. Het kost wel wat tijd, maar dan heb je natuurlijk ook wel wat!

Drink voldoende water


Een algemene tip die voor veel meer goed is dan een stralend gezicht, is voldoende water drinken. Water zuivert je lichaam, en je zal merken dat de afvalstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen als je water drinkt. Doordat de afvalstoffen amper de kans krijgen om zich in jouw lichaam te nestelen, zie je dat er veel minder rode bultjes op jouw gezicht ontstaan in een bepaalde tijdsperiode. Door genoeg water te drinken, wordt jouw lichaam dus gereinigd van binnenuit, en krijgen puisten en pukkels minder vat op je. Zo heb jij een prachtige huid na een paar weken. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond om veel water te drinken.

Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit

Veel mensen willen een gezonde huid, maar ze moeten eigenlijk eerst aan zichzelf werken voordat ze zo’n grote wens kunnen doen. Je kan namelijk maar lastig een stralende huid krijgen, als je zelf veel stress ervaart en veel piekert. Je merkt dat er meer puistjes op je gezicht verschijnen als je onder druk staat en slechts weinig tijd voor jezelf hebt. Daarnaast is de kans op een burn-out ook een stuk groter als je weinig slaapt en 24/7 met je werk bezig bent. Je huid wordt droog en dof, en je zal zien dat de puistjes als paddenstoelen uit de grond schieten. Gebruik een goede exfoliater om dit tegen te gaan, en slaap minimaal 8 uur per nacht!

Je bent wat je eet

© Pexels.com


Onthoud goed dat alles wat je naar binnen stopt, je om een of andere reden terug kan zien aan je huid. Een belangrijke groep mineralen en vitaminen zijn carotenoïden. Je kan deze vitaminen vinden in onder andere knapperige worteltjes, maar ook in tomaten en sinaasappels kan je deze vinden. Als jij dus niet bepaald dol bent op deze oranje rakkers, kan je ook gewoon andere etenswaren nuttigen, zodat je wel deze mineralen binnenkrijgt. Een andere bijkomstigheid is dat cartenoïden ook nog eens bescherming bieden tegen UV-licht, iets wat enorm belangrijk is op het gebied van skin care. Je zal merken dat je huid een stuk minder dof is als je deze etenswaren een tijdje bovengemiddeld vaak gegeten hebt. Eindelijk een glowy skin. Zeg gedag tegen oneffenheden!