Wat is BeReal en waarom is het zo populair?

De app BeReal is momenteel mateloos populair, maar wat is het eigenlijk? En waarom is het zo populair. In dit artikel leggen we je alles uit over deze app.

Wat is BeReal?

BeReal is anders dan andere social media-platformen. Iedereen kent de perfecte plaatjes op Instagram of de leuke vakantieverhalen op Facebook. BeReal doet het anders en daagt de mensen uit het echte leven te tonen. Dat kunnen soms de meest ongemakkelijke of grappige momenten zijn. Alles is mogelijk. Maar hoe werkt dat dan?

BeReal stuurt je iedere dag op een willekeurig tijdstip een melding. Wanneer je deze melding opent begint de klok te tikken. Je krijgt twee minuten de tijd om een foto te maken van wat je op dat moment aan het doen bent en daarnaast moeten je ook een selfie maken. Sta je bijvoorbeeld in de supermarkt? Dan moet je razendsnel een foto trekken van de supermarkt en je eigen hoofd.

Jouw twee foto’s komen vervolgens in een tijdlijn terecht en vrienden kunnen op die manier zien wat jij aan het doen bent op het moment van de melding. Andersom werkt dat hetzelfde. Jij krijgt een tijdlijn te zien met alle foto’s van jouw vrienden. Je kunt hier vervolgens ook weer op reageren met foto’s of je kunt een geschreven reactie achterlaten.

Wat als BeReal niet uitkomt?

Maar wat als je net op het toilet zit, bij de dokter of midden in een examen? Dan kun je kiezen om de melding even te laten voor wat ie is en op een later tijdstip alsnog de foto’s te maken. Dat heet een Late BeReal. Vrienden krijgen dan ook te zien dat jij de foto’s op een later tijdstip hebt gemaakt.

Het nadeel hieraan is dat mensen wachten op iets spannends en dan pas de app openen. Waardoor het alsnog lijkt of ze alleen maar leuke dingen meemaken in hun leven. Daar is de app niet voor in het leven geroepen. De bedoeling is om zodra het kan direct een foto te maken van wat je aan het doen bent en vrienden zo een inkijkje te geven in je echte leven. Heel anders dan op Instagram dus.

Hoe werken vriendschappen op BeReal?

Nadat je de app hebt gedownload is het tijd om vrienden toe te voegen. Je kunt mensen op gebruikersnaam zoeken of contacten toevoegen via je telefoon. Bij BeReal is het niet zoals op Instagram dat je volgt wie je leuk vindt, maar dat je enkel echte vriendin toevoegt die je ook echt kent.

© Pexels.com

BeReal is een leuk alternatief voor de bekende social media-platformen. Het voordeel is dat het minder verslavend is en slechts op één moment per dag hoeft. Je kunt er niet in verdwalen zoals dat kan in Instagram of TikTok. Daarnaast geeft het geen vertekend beeld van het leven en zie je niet enkel perfecte plaatjes. BeReal is echt onderscheidend op social media en dat is verfrissend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *